Πεζοπορία - Ξενοδοχείο Blue Bay Village στην Άνδρο, στο Μπατσί

Πεζοπορία

Η Άνδρος προσφέρει καταπληκτικές πεζοπορικές διαδρομές. Παλιά πέτρινα μονοπάτια διασχίζουν το νησί και οδηγούν σε απομονωμένες παραλίες, παλιά μοναστήρια, ορεινά χωριουδάκια, ανεμόμυλους, σπηλιές, αρχαιολογικούς χώρους και βουνοκορφές με υπέροχη θέα.

Αν και ασυνήθιστο για ένα Κυκλαδίτικο νησί, η Άνδρος διαθέτει καταπράσινες κοιλάδες, τρεχούμενα νερά και πηγές στο κέντρο του νησιού. Τα περισσότερα μονοπάτια είναι σηματοδοτημένα. Η καλύτερη περίοδος για να κάνετε πεζοπορία στην Άνδρο είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Η θερμοκρασία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πολύ υψηλή και δυσκολεύει το περπάτημα.

Πολλές πεζοπορικές διαδρομές στην Άνδρο ξεκινούν από τη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού. Ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι από τη Χώρα οδηγεί στο ορεινό χωριουδάκι Συνετί, μέσα από παλιά δρομάκια και σκαλιά. Καθώς το μονοπάτι αυτό έχει ανηφορικά και κατηφορικά σημεία, θεωρείται σχετικά δύσκολο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες, μαζί με την επιστροφή. Μια άλλη διαδρομή από τη Χώρα, η οποία διαρκεί 3 ώρες, είναι το επίσης σηματοδοτημένο μονοπάτι προς το χωριό Αποίκια.