Τοποθεσία - Ξενοδοχείο Blue Bay Village στην Άνδρο, στο Μπατσί

Τοποθεσία

Το ξενοδοχείο Blue Bay βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση, στην παραλία Δελαβόγιας, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Άνδρου. Απέχει μόλις 7 χλμ από το Γαύριο, το κύριο λιμάνι του νησιού, 800 μ από το Μπατσί, 32 χλμ από τη Χώρα, 70 μ από την παραλία Δελαβόγιας, 200 μ από την παραλία Αγία Μαρίνα και 800 μ από σούπερ μάρκετ και στάση λεωφορείου.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ναύλωση ταξί για το Γαύριο και το λιμάνι: 20 €
Ναύλωση ταξί για το Μπατσί: 7 €
Ναύλωση ταξί για τη Χώρα: 40€

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Άνδρος

Η Άνδρος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Αττικής, γι’αυτό και αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για ταξιδάκια το σαββατοκύριακο.

Πεζοπορία

Η Άνδρος προσφέρει καταπληκτικές πεζοπορικές διαδρομές. Παλιά πέτρινα μονοπάτια διασχίζουν το νησί και οδηγούν σε απομονωμένες παραλίες, παλιά μοναστήρια, ορεινά χωριουδάκια, ανεμόμυλους, σπηλιές, αρχαιολογικούς χώρους και βουνοκορφές με υπέροχη θέα.

Μουσεία

Νησί με πλούσια ιστορία και παράδοση, η Άνδρος διαθέτει 3 ενδιαφέροντα μουσεία. Το πιο γνωστό είναι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που βρίσκεται στη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1979 από το Ίδρυμα Γουλανδρή και διαθέτει δυο αίθουσες.

Μοναστήρια

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μοναστήρια στην Άνδρο. Πολύ γνωστό είναι το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Αποίκια. Το μοναστήρι αυτό ιδρύθηκε το 1325 μ.Χ. και στους μεσαιωνικούς χρόνους δέχθηκε πολλές επιδρομές από πειρατές.
  • Μπατσί
  • Άνδρος