Άνδρος - Ξενοδοχείο Blue Bay Village στην Άνδρο, στο Μπατσί

Άνδρος

Η Άνδρος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Αττικής, γι’αυτό και αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για ταξιδάκια το σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί ήταν δώρο του βασιλιά Ραδάμανθυ στον Άνδρο, τον εγγονό του θεού Απόλλωνα, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Η ιστορία του νησιού αρχίζει κατά τη Γεωμετρική Περίοδο (9ος-7ος αι π.Χ.), όπως έχουν δείξει οι ανασκαφές, των οποίων τα ευρύματα μπορείτε να δείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού.

Με τη μεσαιωνική και παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα στενά δρομάκια και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο, η Χώρα γοητεύει τους επισκέπτες. Εκτός από το Αρχαιολογικό Μουσείο, επισκεφθείτε επίσης το Ναυτικό Μουσείο και βέβαια το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή.

Το Γαύριο, κύριο λιμάνι του νησιού με τακτικές συνδέσεις με τη Ραφήνα και κοντινά νησιά, και το Μπατσί συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Κολυμπήστε στη Χρυσή Ακτή, τον Άγιο Πέτρο, το Κυπρί και στις άλλες υπέροχες παραλίες του νησιού. Τα λιμάνια στο Μπατσί, τη Χώρα και το Κόρθι διαθέτουν υποδομή για ιδιωτικά και αλιευτικά σκάφη.

Κοντινά νησιά

Συνδυάστε τις διακοπές σας στην Άνδρο με επίσκεψη σε δύο πολύ όμορφα και κοντινά κυκλαδίτικα νησιά, την Τήνο και τη Μύκονο. Το καράβι που αναχωρεί από τη Ραφήνα για Άνδρο συνεχίζει το ταξίδι του για Τήνο και Μύκονο, οπότε η μετακίνηση είναι εύκολη και τακτική.

Τήνος
Το νησί της Τήνου είναι ιδανικό για ξεκούραση και χαλάρωση. Προσκυνήστε στην εκκλησία της Παναγίας της Μεγαλόχαρης, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, και θαυμάστε την όμορφη αρχιτεκτονική της Χώρας, της πρωτεύουσας του νησιού, με τα μεσαιωνικά και παραδοσιακά στοιχεία. Επισκεφθείτε ακόμη τα χωριουδάκια στην ενδοχώρα της Τήνου, με τα μικρά σπιτάκια και τους διάσπαρτους περιστερώνες.

Η Τήνος διαθέτει υπέροχες παραλίες για κολύμπι. Κάποιες από αυτές είναι οργανωμένες με πολλές τουριστικές παροχές. Μια πολύ όμορφη παραλία είναι ο Άγιος Ιωάννης, στον οποίο θα βρείτε το ξενοδοχείο Carlo. Ένα οικογενειακό ξενοδοχείο με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το Carlo διαθέτει μια μεγάλη πισίνα και τα δωμάτιά του έχουν θέα στο Αιγαίο.

Μύκονος
Η Μύκονος, το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας, είναι εύκολα προσβάσιμο με πλοίο και αεροπλάνο. Με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τις υπέροχες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή, η Μύκονος είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός του καλοκαιριού. Με καραβάκι από τη Χώρα μπορείτε να επισκεφθείτε τις περισσότερες παραλίες του νησιού καθώς και τη Δήλο, το νησί που γεννήθηκε ο θεός Απόλλωνας, σύμφωνα με τη μυθολογία.
Ένα όμορφο ξενοδοχείο στη Μύκονο είναι το Andronikos. Με σύγχρονες παροχές και πολύ κοντά στη Χώρα, το ξενοδοχείο αυτό σας εγγυάται αξέχαστη διαμονή σε κεντρική τοποθεσία.

Κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας και ταξιδέψτε στην Άνδρο!